Het project

 • Locatie:

  Eindhoven / Oirschot

 • Opdrachtgever:

  Gemeente Eindhoven / Gemeente Oirschot

 • Jaartal project:

  2012 - 2019

 • Jaartal realisatie:

  2013 - 2020

 • Werkzaamheden:

  Visie / Ontwerp / Projectmanagement

Groene Corridor

De Groene Corridor is de 13 kilometer lange recreatieve verbinding tussen Eindhoven en het Groene Woud. Vanuit hartje centrum Eindhoven loopt de Groene Corridor via Strijp S en R door Brainport Park als ruggegraat van de campusontwikkeling van de Brainport Innovation Campus. Via de Eindhovensedijk strekt de Groene Corridor zich uit over de Oirschotse Heide tot op De Markt in Oirschot. De Groene Corridor is een programma dat gerealiseerd wordt tussen 2009 en 2019 door de gemeenten Eindhoven en Oirschot. Naast de fysieke uitrol van de Groene Corridor vinden tal van initiatieven door bewoners en ondernemers plaats die kleur geven aan de recreatieve verbinding.

Puur Landschap is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de Groene Corridor. Wij hebben de ontwikkelingsvisies voor de Groene Corridor in Oirschot en Eindhoven geschreven evenals het investeringsvoorstel waarmee 4,2 miljoen beschikt is vanuit de Provinciale subsidie 'Landschappen van Allure'. Op dit moment verzorgen wij de projectleiding voor de planvorming van de Oirschotsedijk, Zwaanstraat en Mathildelaan welke onderdeel uitmaken van de Groene Corridor. "De Groene Corridor, stad & land verbonden".

Projecten

Puur Landschap ondersteunt u graag met uw project op het gebied van landschapsarchitectuur, stedelijk ontwerp en projectmanagement / Heeft u vragen of wenst u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Puur Landschap
Landschapsarchitectuur, Stedelijk ontwerp & Projectmanagement

Adres

Seltershof 13, 6721 AT, Bennekom

Telefoon

+31(0)611199558