Het project

 • Locatie:

  Wekerom

 • Opdrachtgever:

  Projectontwikkelaar

 • Jaartal project:

  2014 - 2015

 • Jaartal realisatie:

  2016

 • Werkzaamheden:

  Ontwerp / Beeldkwaliteitplan

Landgoed Valkse Heide

In het heideontginningslandschap ten noorden van het Wekeromse Zand vlakbij Lunteren ligt een oude boerderij met een aantal opstallen op circa 12 ha. landbouwgrond. De eigenaren hebben de ambitie om het plangebied om te vormen naar een landgoed. De boerderij wordt gerenoveerd en de authentieke kapschuur wordt omgevormd tot kantoor of wooneenheid. Direct ten zuiden van de bestaande boerderij worden twee nieuwe landgoed woningen gerealiseerd.

Het ontwerp van het landgoed is eenvoudig, passend in het landschap. Lange lijnen en grote open ruimten passen in het grootschalige heideontginningslandschap. De waterpartij dient voor waterbuffering en natuurontwikkeling. Naast de laan van rode beuk en de zware beboste randen van het landgoed is de waterpartij een enorme ruimtelijke drager van het landgoed. De nieuwe landgoed woningen liggen in de zichtlijnen. De landgoed woningen vormen samen met het poortgebouw en de doorlopende colonnade een eenheid van allure.

Gemeente Ede: “een mooi eenvoudig ontwerp passend in het landschap. Het landgoed vormt een eenheid, het waterelement ligt sterk in het landschap”.

Projecten

Puur Landschap ondersteunt u graag met uw project op het gebied van landschapsarchitectuur, stedelijk ontwerp en projectmanagement / Heeft u vragen of wenst u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Puur Landschap
Landschapsarchitectuur, Stedelijk ontwerp & Projectmanagement

Adres

Seltershof 13, 6721 AT, Bennekom

Telefoon

+31(0)611199558