Het project

 • Locatie:

  Amersfoort

 • Opdrachtgever:

  Gemeente Amersfoort

 • Jaartal project:

  2013-2015

 • Jaartal realisatie:

  2014-2015

 • Werkzaamheden:

  Ontwerp / Werkvoorbereiding

Schothorstpark

Park Schothorst is ongeveer 30 jaar geleden aangelegd als stadspark voor de toen snel uitbreidende stad. Het Landgoed Schothorst vormt nog steeds het waardevolle centrale deel van het park. Het park is inmiddels nagenoeg geheel omgeven door Hoogland en de wijken Kattenbroek, Zielhorst en Schothorst. In 30 jaar is het recreatieve gebruik van het park sterk toegenomen wat aandacht vereist op o.a. ecologisch gebied. De gemeente Amersfoort heeft een beheerplan ‘Vitaal Park Schothorst’ opgesteld waarin onder andere een aantal belangrijke eenmalige maatregelen zijn genoemd die het park vitaal en toekomstbestendig gaan houden en de ecologische waarden zullen versterken.

Puur Landschap heeft bewoners ondersteund bij het ontwerpproces van deze eenmalige maatregelen. Een intensief traject van werksessies en informatieavonden heeft tot veel draagvlak bij omwonenden en gebruikers van het stadspark gezorgd. Naast het inrichtingsplan hebben wij ook de werkvoorbereiding verzorgd.

Projecten

Puur Landschap ondersteunt u graag met uw project op het gebied van landschapsarchitectuur, stedelijk ontwerp en projectmanagement / Heeft u vragen of wenst u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Puur Landschap
Landschapsarchitectuur, Stedelijk ontwerp & Projectmanagement

Adres

Seltershof 13, 6721 AT, Bennekom

Telefoon

+31(0)611199558