Het project

 • Locatie:

  Nederhorst den Bergh

 • Opdrachtgever:

  Particulier

 • Jaartal project:

  2013

 • Jaartal realisatie:

  2016

 • Werkzaamheden:

  Landschapsplan

Inbreidingslocatie

Een oude melkveehouderij aan het Juliana-Bernhardplein heeft vanwege geurhinder geen toekomst meer op de huidige locatie aan de rand van het dorp Nederhorst den Berg. De locatie ligt aan de rand van de historische kern van het dorp, direct naast Kasteel Nederhorst. Om de bedrijfsverplaatsing te financieren is op de bestaande locatie kleinschalige woningbouw gepland.

Vanwege de locatie tussen de historische dorpskern en het kasteel uit de 13e eeuw is Puur Landschap gevraagd een uitgebreide landschapsanalyse uit te voeren voor deze locatie. De analyse brengt de bijzondere waarden van dit cultuurhistorische landschap in beeld. Het plangebied maakt deel uit van de ‘Stelling van Amsterdam’ en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daarnaast ligt de locatie in het Vecht- en plassengebied dat is aangewezen als Belvedère gebied.

De analyse geeft daarnaast kaders voor de verdere stedenbouwkundige en landschap architectonische uitwerking van het nieuwbouwplan.

Projecten

Puur Landschap ondersteunt u graag met uw project op het gebied van landschapsarchitectuur, stedelijk ontwerp en projectmanagement / Heeft u vragen of wenst u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Puur Landschap
Landschapsarchitectuur, Stedelijk ontwerp & Projectmanagement

Adres

Seltershof 13, 6721 AT, Bennekom

Telefoon

+31(0)611199558